Az internet tele van azokkal az önismereti weblapokkal és tesztekkel, amelyekről/ből megtudhatod, hogy milyen jóindulatú, kedves, becsületes, vidám, elragadó és barátságos személy is vagy valójában. Ezekben a tesztekben csupán kétféle eredmény jöhet ki, méghozzá az, hogy te vagy jó, vagy egyenesen kiváló ember vagy! Hála az égnek, hogy egy olyan csodálatos világban élünk, ahol egyetlen mocsok, szemét, önző, rosszindulatú, pletykás, hazug ember sem létezik.

Vagy ezt azért te sem gondolod komolyan?

 

Az ilyen és ehhez hasonló tesztekkel az a probléma, hogy olyan emberek készítik őket, akiknek az egyetlen céljuk az, hogy a kedvedben járjanak. Hiszen pontosan tudják, hogy csak akkor fogod rendszeresen látogatni az oldalaikat, és csak akkor fogod megnyitni előttük a pénztárcádat, ha jó mélyen benyalják magukat nálad, vagyis azt mondják, amit hallani akarsz!

Nem számít, hogy amit írnak és mondanak az nem igaz! Az sem számít, hogy az égvilágon semmit nem segítenek neked! A lényeg, hogy nekik is és neked is az tetszik, ha azt mondják, amit hallani akarsz.

Ha már ilyen bőségesen el vagyunk látva manipulációkkal, szándékos megvezetésekkel és gátlástalan hazugságokkal, akkor engedd meg nekem, hogy egy nagyon ritka dologgal ajándékozzalak meg, méghozzá az igazsággal, egy ŐSZINTE ÖNISMERETI TESZT formájában!

Nézzük miről is van szó!

Ha az alábbi megállapítások közül legalább 6-ot a magadénak tudsz, akkor te önmagadhoz őszinte ember vagy, aki reálisan szemléli a világot, nem pedig egy álomvilágban kergeti a pénzt és a boldogságot.

Akkor nézzük!

Milyen ember is vagy valójában? 

1. Önző?

2. Rosszindulatú?

3. Hazug?

4. Lusta?

5. Gyáva?

6. Felelőtlen?                                             

7. Fegyelmezetlen?    

8. Pletykás?

9. Céltalan?

10. Okoskodó?

11. Álszent?                            

Ha az imént felsoroltak közül legalább 6-ra az a válaszod, hogy “igen ez megvan bennem”, akkor barátom te önmagadhoz őszinte vagy! Ha azonban kikéred magadnak a “gyanúsítgatást” és óvodás módjára akár még meg is sértődsz, akkor te egy nagyon mély álomvilágban ringatod magad, amit az önmagadnak bemagyarázott és behazudott állításaid tartanak fenn.

Rossz hír számodra, hogy csak az képes előre haladni az életben, aki őszintén szembenéz a gyengeségeivel és elfogadja azok létezését.

Ha továbbra is olyan önismereti tesztekre, weboldalakra, magazinokra, könyvekre, előadókra hallgatsz amik/akik egyfolytában csak azt hangoztatják, hogy te milyen jó, szép és okos vagy, akkor esélytelen, hogy képes leszel előrébb jutni az életben, esélytelen, hogy levetkőzd a félelemeidet, esélytelen, hogy magad mögött hagyd a gyengeségeidet, vagyis esélytelen, hogy jobb emberré válj!

 

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét