Találós kérdés

Mi az, ami ingyen van, minden ember vágyik rá, de csak nagyon ritkán kapják meg?

Az osztatlan figyelem!

Elcsépelt dolog tudom, de minden ember vágyik a figyelemre, mert a középpontba kerülve azt érezhetik, hogy fontosak a szavaik, számít a véleményük és érnek annyit a tapasztalataik vagy az álmaik, hogy mások is meghallgassák őket. Aki pedig megadja nekik ezt a figyelmet,  az nagyon könnyen elnyerheti a szimpátiájukat.

A cikkben két nagyon hatásos testbeszéd jelet szeretnék bemutatni neked, amivel azt az üzenetet közvetítheted mások felé, hogy „Kizártam mindent a környezetemből és csak rád figyelek!”. 

1. A „Flick”

Nem szeretem az idegen kifejezéseket, de magyarul ezt a jelenséget nem lehet ilyen röviden megfogalmazni. A „flick” azt jelenti, hogy miközben a beszélő szemébe nézel, a tekintetedet vándoroltatod a bal és jobb szeme között.  Egy ideig a bal, majd egy ideig a jobb szemébe nézel, és ezt ismételgeted.


A „flicket” több okból is használnod kell!

Amikor az emberek színlelik a figyelmet, akkor csupán egyetlen egy pontra összpontosítanak a beszélő arcán, így a tekintetük egy idő után homályossá és üressé válik, amiből azonnal lejön, hogy valójában csak bambulnak. A másik ok pedig, hogy sokan vannak, akik szinte már fenyegetőnek érzik, ha csak egyetlen pontra néznek az arcukon.

Mind a két problémát kiküszöbölheted, ha alkalmazod a „flicket”.

2. Billentsd kicsit oldalra a fejed

Van kutyád?

Ha igen, akkor idézd fel magadban, hogy mit szokott csinálni, amikor nagyon figyel. Ilyenkor egy kicsit félrebillenti a fejét, igaz? Jelzi, hogy hall téged és érteni akarja azt, amit mondasz.

Az embereknél is megfigyelhető ez a fejtartás. Ha valakit elvarázsolnak a szavaid, akkor a feje kicsit oldalra billen. Ez a mozdulat az embernél is ugyanazt jelenti, mint a kutyánál. „Érteni akarom azt, amit mondasz!” Tehát, ha szeretnél osztatlan figyelmet közvetíteni, akkor billentsd kicsit oldalra a fejed.

Ha erre a két dologra odafigyelsz garantálom, hogy szimpatikusabbá válhatsz bárki szemében.

Hogyan vagyunk képesek csak a testbeszédünk megváltoztatásával hatást gyakorolni mások gondolataira és rólunk alkotott véleményére?

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét