Nem akármilyen témával készültem neked a mai napra. Ebben a cikkben a meggazdagodás receptjét fogom megosztani veled, vagyis megkapod az útmutatót, hogyan teremthetsz magadnak egy gazdagabb, tehetősebb életet! Az ember tudománya a pénztárcádat sem hagyja érintetlenül, úgyhogy vágjunk is bele.

Mára rendkívül népszerűvé vált a meggazdagodás témája a különböző amerikai motivációs és sikerről szóló könyvek hatására, amelyekben úgy fogalmaznak, hogy a mai világban szinte már bárki lehet tehetős és gazdag ember. Ugyancsak sokan próbálják a témát egyfajta spirituális köntösbe öltöztetni, miszerint a gazdagság minden emberben ott van és ez minden embernek alanyi jogon jár.

Tehát szerintük bárki lehet gazdag, mert ez mindenkinek jár.

Nem hangzik ez túlságosan szépen neked? Számomra ez olyan, mintha az Ezeregyéjszaka meséit olvasnám.

Nagyon érdekesek az emberek. Pontosan tudják, hogy az életben mindenért meg kellett küzdeniük. Küzdöttek a végzettségükért, a munkahelyükért, a lakásukért, a párkapcsolatukért, a barátaikért és minden áldott nap küzdenek az életszínvonaluk fenntartásáért. Ennek ellenére mégis képesek elhinni, hogy az általuk leginkább vágyott siker és gazdagság majd az ölükbe hullik néhány pénzmantra hatására. Tudom, hogy nagyon sokan szeretik a meséket és jobban ragaszkodnak az álom- és látszatvilágukhoz, mint a valósághoz, de próbáljunk meg egy pillanatra leszállni a földre és reálisan szemlélni a világot.

Ha végeztél a mai 20 perces vizualizációddal, elmormoltad a napi 10 pénzmantrádat, leírogattad a céljaidat, lájkoltál 10 pozitív idézetet a Facebookon, de ennek ellenére még mindig nem vagy gazdag, akkor hadd osszam meg veled a meggazdagodás valódi receptjét!

Figyelmeztetlek, nem fog tetszeni, mert dolgoznod kell érte!

A meggazdagodás receptje

1. Keress több pénzt.
2. Tarts meg a lehető legtöbbet belőle.
3. Majd dolgoztasd okosan, a magad javára.

Hogyan kereshetsz több pénzt?

Törekedj arra, hogy kiváló legyél a szakmádban! Hiszen, ha kiváló vagy valamiben, azért az emberek nagyon sokat hajlandóak fizetni, ha nem a jelenlegi munkahelyeden, akkor máshol.

Másodszor, építs ki több jövedelemforrást is, hogy egy időben, egyszerre több helyről is származzon bevételed. Szerezz másodállást, menj el maszekolni, gazdálkodj otthon, vagy mellékállásban hozz létre egy kisebb vállalkozást. Rengeteg lehetőséged van!

Hogyan takaríthatsz meg többet?

Egyszerűen!

El kell érned, hogy örömtelibb érzés legyen számodra a pénz megtartása, mint az elköltése. Ameddig költeni, és nem megtartani akarod a pénzt, addig soha nem leszel képes jelentősebb mennyiséget felhalmozni. Akkor lesz számodra fontos a pénz megtartása, ha megérted, hogy mekkora segítségedre lehet a jövőben, és hogy a birtoklása sokkal, de sokkal többet ér, mint bármi, amire elköltenéd.

Mit kezdj a megtakarított pénzeddel?

Fektesd be aktív, vagy passzív formában!

Mit jelent ez?

Az aktív forma lehet például a már korábban említett saját vállalkozás vagy kisebb gazdaság beindítása, ahol aktívan közreműködve sokszorozod meg a kiépítésére fordított összegeket.

Passzív forma lehet például az értékpapír befektetés, az ingatlan befektetés, vagy akár egy saját könyv kiadása is. Nem azért nevezik passzív formának ezeket a bevételi lehetőségeket, mert semmi munka nincs velük (bármennyire is állítják ezt az igen művelt sikertrénerek), hanem mert csupán kezdetben követelnek tőled időt, energiát és áldozatokat, vagyis egyszer kell dolgoznod velük. Például a könyvedet egyszer kell megírnod, és egyszer kell elintézned a kiadását, de akár 20 év múlva is árulhatod. Az értékpapír befektetést is csak egyszer kell megtanulnod (erre bárki képes), utána már csak annyi a dolgod, hogy folyamatosan vásárolod az általad kiválasztott papírokat.

Röviden ez a meggazdagodás receptje:

1.Keress több pénzt.
2. Tarts meg a lehető legtöbbet belőle.
3.Majd okosan fogd munkára, hogy többszörözhesse önmagát.

Tudom, nem olyan szimpatikus ez a recept, mint ha azt mondtam volna, hogy vizualizáld a gazdagságot egy kényelmes meleg fotelban vagy töltögess ki lottószelvényeket, de hidd el, hogy ez eredményekre fog vezetni. Ha továbbra is úgy gondolod, hogy megvan benned az, ami a meggazdagodáshoz kell, akkor itt a lehetőség, hogy bizonyíts! Az átlagember a cikk elolvasása után bezárja az oldalt, el sem gondolkodik az olvasottakon, és fél óra múlva már arra sem fog emlékezni, hogy mit olvasott. Az átlagnak nem számít, hogy ezzel a cikkel „ágyba vittem neki a reggelit”, mert sajnos az ember egyik legnagyobb ostobasága, hogy amit ingyen kap, vagy amihez ingyen jut hozzá, azt nem értékeli.

Tudom, hogy minden ember többre tartja magát a másiknál és ez alól te sem vagy kivétel! Itt a lehetőség, hogy ezt bizonyítsd! Gondolkozz el az olvasottakon, és ha valóban változtatni akarsz az életeden, nem pedig csak a kifogásaid mögé bújni vagy irigykedni másokra, akkor alkalmazd a leírtakat.

Én szurkolok neked!

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét