Folytassuk a testbeszéd cikksorozatot egy ismételten szaftos témával. A következőkben kedves hölgy olvasóimnak mutatom be, hogyan olvassák a férfiak testbeszédét társas összejövetelekkor vagy randin, és hogyan győződjenek meg arról, hogy komolyak a szándékai és nem csak vaktában próbálkozik.

Akkor lássuk a férfiak 3 univerzális jelét, aminek az üzenete az, hogy “KELLESZ NEKEM!”


1. A kitárulkozás

Ha egy férfi magabiztosságot, erőt és dominanciát kíván közvetíteni a külvilág felé, akkor kitárulkozik a testével. Álló helyzetben terpeszben áll, a kezeit a csípőjére teszi vagy hevesen gesztikulál, hogy a karjai minél távolabb kerüljenek a testétől. Ülő helyzetben pedig szétdobja a lábait, a karjait a szék karfájára vagy a mellette lévő szék háttámlájára teszi, a személyes holmijait szétszórja, hogy ezzel minél több helyet foglaljon el. Ezzel az a célja, hogy a lehető legnagyobbnak látszódjon és felhívja magára a figyelmet. 

Amióta világ a világ és az ember jelen van, a férfi próbál minél nagyobbnak mutatkozni különösen olyan nők társaságában, akiknek imponálni akar. Ezzel a tudatalatti ösztönnel a következő üzenetet kívánja közvetíteni: “Nézd milyen nagy vagyok! Meg tudlak védeni, élelmet tudok szerezni, biztonságban tudlak tartani.” Furcsa lehet ezt a 21. században olvasni, de az ösztöneidet és a tudattalan reakcióidat nem igazán érdekli, hogy milyen évet írunk és, hogy a Julianus, a Gregorian vagy a Maja Naptárt használjuk-e. 

Arra azonban figyelned kell drága hölgy olvasóm, hogy a férfiak tudattalanul a kitárulkozást a legtöbb nő jelenlétében eljátsszák pontosan úgy, ahogy te is minden férfi jelenlétében megrázod a frizurádat. (Erről majd egy másik cikkben olvashatsz).

A kitárulkozás folyamatát követő másik két jel azonban biztos üzenete annak, hogy csakis te kellesz neki!

 

2. Megmutatja, hogy hova kell nézned

A férfiak udvarlási szokása nincs túlbonyolítva és férfias jó szokásukhoz híven azonnal a lényegre térnek, vagyis tudattalanul a figyelmedet a legnemesebb testrészük felé irányítják. Ennek több módja is lehet. A leggyakoribb eset, amikor ülve az egyik lábukat a másikra helyezik amerikai stílusban (amikor a bokát helyezik a másik láb térdére) ezzel jelezve neked, hogy pont középen van az, amire figyelned kell. A másik gyakori példa, amikor álló helyzetben a kezeikkel elől megmarkolják az övüket vagy a nadrág oldalsó zsebeibe csúsztatják a hüvelykujjaikat, ezzel kiemelve azt a részt, amire figyelned kell. Ez igen erős és határozott jele annak, hogy bejössz a férfinak.

 

3. A közeledés

Az, hogy milyen közel áll hozzád a férfi nagyon sokat elárul arról, hogy mik a szándékai veled és mennyire tetszel neki. Társasági beszélgetés során a két ember közötti szokásos távolság körülbelül 46 és 120 cm között van. Ha tetszel a férfinak, akkor megpróbál belépni az intim szférádba, ami kb. egy 15-45 cm-es kör. Miután ezt megtette várja a reakciódat (vagy ott maradsz és ezzel jelzed neki, hogy neked is bejön, vagy hátralépsz, hogy visszaállítsd a neked elfogadható távolságot.)

Nos, ennyi! Láthatod, hogy a férfiaknak nem túl széles az udvarlási repertoárjuk és nem kendőzik a valódi szándékaikat sem. A testbeszédük lényegre törő és egyértelmű üzeneteket hordoz.

 

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét