A nők profi testbeszédolvasók, de ha egy férfi ránéz egy nőre, akkor fogalma sincs arról, hogy mit várhat tőle.

A legtöbb férfinak nagy fejtörést és gondot okoz az a kihívás, ami egy ismeretlen nő leszólításával jár. A kudarctól és a visszautasítástól való félelem mindegyikőnk tudatában ott lebeg – „Mi van, ha csalódnom kell és nevetség tárgya leszek?” és a korábbi rossz tapasztalatokat sem tudjuk csak úgy magunk mögött hagyni. A férfiak sokkal kevesebbet aggodalmaskodnának és sokkal magabiztosabbak lennének a csajozás terén, ha közelebbről is megismerkednének a testbeszéd tudományával.

A testbeszéd az, ami elárulja az emberek őszinte gondolatait, vágyait, érzelmeit és szándékait, ráadásul mindezt a tudtukon kívül teszi. A szavainkat képesek vagyunk manipulálni, de az ösztönös, berögződött reakcióink nem állnak az irányításunk alatt, így azok a valóságot, az őszinte gondolatainkat osztják meg a világgal.

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy a nők sokkal jobb testbeszédolvasók!

Ha te is nehezen veszed rá magad, hogy ismeretlen nőket szólíts le egy szórakozóhelyen vagy akár az utcán, akkor hadd osszak meg veled 3 megbízható jelet, aminek felismerésével biztos lehetsz abban, hogy tetszel a kiszemelt nőnek és elkerülheted a visszautasítását. Ehhez nem kell mást tenned, mint elkapni a pillantását és figyelni, hogy hogyan reagál.

1. Figyeld a tekintetét!

Ha az étteremben, a bárban, a buszon vagy az utcán elkapod egy nőnek a pillantását, akkor kétféleképpen reagálhat. Jelzi, hogy tetszel vagy nem tetszel neki!

Ha érdeklődik irántad, akkor a szemkontaktust vertikálisan fogja megtörni, vagyis lehajtja a fejét, mintha szégyellné magát („Jaj, észrevett!”). Ha társaságban van, akkor nagy valószínűséggel el is neveti magát. Ezt követően arra kell számítanod, hogy kb. 10-20 másodpercig nem fog az irányodba nézni, de ha ezt újra megteszi, akkor biztos lehetsz abban, hogy a pillantásod nem volt számára közömbös. Ez egy rendkívül megbízható jele annak, hogy a nő érdeklődik irántad, hiszen a szemkontaktus megtörése után hosszú másodpercek elteltével is keres téged.

A másik lehetőség, hogy egyáltalán nem tetszel neki. Ekkor a szemkontaktust úgy fogja megtörni, hogy oldalra kapja el a tekintetét, ezzel jelezve neked, hogy nem érdeklődik. Ám, ami nagyon fontos, hogy a szemkontaktus megtörése után azonnal visszanéz rád, hogy bámulod-e még. Ha még mindig őt nézed, akkor ismételten elkapja a tekintetét, majd 1-2 másodperc elteltével újra visszanéz rád, azzal a gondolatban megfogalmazott kérdéssel, hogy „Mit bámulsz még?” Nem érted, hogy nem érdekelsz?”.

Ahogy már említettem a férfiak meglehetősen rossz testbeszédolvasók, így nem ismerik fel ezt az egyértelmű üzenetet, ami egy idő után rendkívül kínossá tud válni. Ha végre veszed a lapot és ezt látja is rajtad, akkor többet nem fog rád nézni.

2. Figyeld a pislogását!

Ha a nő a tekintetével pozitív visszajelzést küldött, akkor azt veheted észre, hogy a pislogása hirtelen megszaporodik. A pislogásunk intenzitása az érzelmi érintettségünket és izgalmunkat fejezi ki egy tárggyal, egy eseménnyel vagy egy személlyel kapcsolatban. A normál pislogás kb. 12-18 db/perc-re tehető. Ha azt látod a nő szemein, hogy a pislogása megszaporodik, akkor érzelmileg erős befolyást gyakoroltál rá, ami megbízható jele annak, hogy tetszel neki.

Természetesen nem kell számolnod a pislogását, mert a hirtelen változás nagyon is szembetűnő lesz, hiszen felmehet akár 2 másodperc/1 db pislogásra is.

3. Figyeld a pupilláját!

A harmadik jel a pupilla tágulása lesz. Ha érzelmileg érintve vagyunk és tetszik az, amit látunk, akkor a pupillánk kitágul. Ezzel szemben, ha közömbösek, érdektelenek vagyunk valaminek, vagy valakinek az irányába, akkor a pupillánk jellemzően kisebb. A férfiak tudat alatt pontosan tisztában vannak a kitágult pupilla üzenetével, így sokkal vonzóbbnak is találják azokat a nőket, akiknek a pupillája tág. Érdemes egy pillantást vetned a Playboy magazin címlapján látható nő szemeire. A szerkesztők pontosan tudják, hogy a tág pupilla az eseted.

A távolból nagyon nehéz megállapítani, hogy a pillantásod, milyen befolyást gyakorol az illető nő pupillájára (a világos szemű nőknél könnyebben megállapítható, mint a sötétebb szeműeknél), így valamilyen ürüggyel ehhez közelebb kell férkőznöd.

Természetesen ami itt elhangzott az nem csak a szemkontaktusnál igaz. A nők mosolyát, pislogását és pupilláját figyelheted társas összejöveteleken, rendezvényeken, bulikon vagy akár randin is, hiszen minden esetben ugyanazt az üzenetet hordozzák.

A figyelmük irányításával közlik, hogy közömbös vagy-e a számukra, vagy érdeklődnek irántad. A pislogásuk megszaporodása és a pupillájuk tágulása pedig arról árulkodik, hogy érzelmileg igenis megérintette őket a jelenléted.

A cikk a Playboy online felületén is megjelent!

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét