Az élet játékszabályai! Az előző cikkemben érintőlegesen említést tettem pár alaptörvényről, amit neveztek már lelki törvényeknek, szellemi törvényeknek vagy az élet játékszabályainak is. Közkívánatra megosztom veled azt a 20 alaptörvényt, ami befolyást gyakorol a mindennapi életünkre, és a helyes alkalmazásukkal képesek lehetünk úgy alakítani az életünket, ahogy azt szeretnénk.

Ezekben az alapelvekben nincs semmiféle misztikum vagy ördöngösség. Csak a szándékos kiforgatásukból akarnak mindenféle eddig meg nem fejtett titkot csinálni. Ezek a törvények valóban léteznek és az átolvasásuk, rövid átgondolásuk után te is rájöhetsz, hogy bizony ez valóban így van!

Szeretném ha látnád, hogy amit ma sok, sok pénzért titokként árulnak neked, azzal már ősanyád és ősapád réges rég tisztában volt és alkalmazta is a saját életében. Ezért minden egyes alaptörvényt le fogok fordítani neked „magyarra” is

Akkor nézzük őket.

1. Az irányítás törvénye

Ez a törvény azt mondja ki, hogy annál boldogabb vagy az életedben, minél inkább úgy érzed, hogy az életed, vagy a sorsod irányítása a saját kezedben van. Ha úgy gondolod, hogy te vagy a kapitány, te alakítod az életedet, a te döntéseid határozzák meg a sorsod, ha megérted, hogy te vagy a felelős minden sikeredért és kudarcodért egyaránt, akkor boldog leszel.

Ha azonban úgy gondolod, hogy az életed a szüleid, a párod, a főnököd, vagy a kormány kezében van, akkor boldogtalan vagy, mert nem érzed magad biztonságban.

Magyarul így hangzik:Mindenki a saját sorsának a kovácsa.”

 

2. A véletlen törvénye

Ez az a törvény, aminek a lakosság 90%-a aláveti magát. A lényege, hogy ha nem tervezel, akkor automatikusan a kudarcod tervezed. Ha nincsenek céljaid, terveid és csak sodródsz az árral, akkor boldogtalan vagy, és ameddig ezen nem változtatsz, addig az is maradsz.

Ha megtervezed a napjaid, akkor tapasztalni fogod, hogy egy napba mennyi minden belefér, mennyi mindent el lehet végezni és marad időd még a szórakozásra is. Aki a véletlen törvénye szerint él, az egész életében csak céltalanul sodródik az árral, és mások arra kényszerítik, hogy minden idejével és energiájával az ő céljaikat szolgálja.

Magyarul így hangzik: “Aki szerencsés akar lenni, az ne bízza a szerencsére.”

 

3. Az ok és okozat törvénye

A világunkban minden okkal történik. Okkal lesz valaki milliomos és okkal lesz valaki hajléktalan. Okkal végez valaki színötösre a suliban és okkal buknak meg mások. Te is okkal kerültél abba a helyzetbe, ahol jelenleg vagy, bármennyire is próbálod másra tolni a felelősséget. Az, hogy „valakinek szerencséje volt” vagy  “jókor, jó helyre született”, a vesztesek kifogása.

A gondolataid, a szavaid és a tetteid az okok, az eredményeid pedig az okozatok. Ha nem tetszik az eredmény, akkor változtass az okon.

Magyarul így hangzik: “Ki mint vet, úgy arat!”

 

4. A hit törvénye

Ez a törvény azt mondja ki, hogy amiben hiszel, azt fogadod el igaznak, legyen ez bármilyen abszurd dolog is. Amiben meggyőződéssel hiszel, számodra az lesz a valóság.

Ha abban hiszel, hogy szegénynek születtél és szegényen is fogod leélni az életed, akkor ne csodálkozz azon, ha az elméd a nélkülözés és a pénzhiány képét vetíti eléd. Ha azonban hiszed, hogy nagy dolgokra vagy hivatott és minden problémát meg tudsz oldani, akkor számodra ez lesz a valóság. Ahhoz, hogy megváltozzon a világod, meg kell változtatnod a meggyőződéseidet.

Magyarul így hangzik: “Mindenki a saját meggyőződése szerint cselekszik.”

 

5. A vonzás törvénye

Ez a törvény azt mondja ki, hogy olyan embereket, körülményeket és eseményeket vonzol az életedbe, amelyek összhangban állnak veled, a gondolataiddal és a cselekedeteiddel. Tehát felejtsd el azt a beetetést, hogy azt kapod az élettől, amit akarsz. Azt kapod, ami vagy. Ha undok, hazug, pletykás, rosszindulatú ember vagy, akkor nem kell csodálkozni, hogy ilyen emberek vesznek körül.

Magyarul így hangzik: „Zsák a foltját.”

 

6. A megfelelés törvénye

Amilyen belül, olyan kívül!

Ha te magad rosszindulatú ember vagy, akkor a többi emberről is ugyanezt feltételezed. Ha hazug vagy, akkor senkinek sem tudsz hinni, mert mindenben a manipulációt, a megvezetést és az átverést látod. Ha nem vagy segítőkész ember, akkor fel sem merül benned, hogy mások valóban, mindenféle hátsó szándék nélkül hajlandóak lennének segíteni. Ha azonban megbízható, őszinte ember vagy, akkor könnyen megbízol másokban is.

Magyarul így hangzik: „Mindenki magából indul ki.”

 

A cikk második része itt olvasható>>

 

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét