Az élet játékszabályai! Folytassuk az élet törvényeinek ismertetését! A első részt itt olvashatod!

7. Az elvárás törvénye

Eszerint a törvény szerint, azt kapod az élettől, amit elvársz tőle! Ha számítasz rá és bízol abban, hogy jó dolgok fognak történni veled, akkor azok is fognak. Csakis olyan magasra juthatsz el az életben, amilyen magasra teszed önmagadnak a lécet. Ha nem vársz el magadtól nagy eredményeket és nem tűzöd ki célként, akkor soha nem fogod elérni őket. Gondolkodj mindig nagyban, és válaszd meg merészen a céljaidat!

Igaz ez a másik oldalra is!

Ha folyamatosan csak a rosszra gondolsz és számítasz, akkor be is fog következni. Ha állandóan a bukásra, a sikertelenségre, a hibákra, a nélkülözésre vagy a pénzhiányra számítasz, akkor meg is fogod kapni.

Nem azt kapod az élettől, amit akarsz! Ezt végérvényesen verd ki a fejedből! Azt, hogy te mit akarsz, a kutyát nem érdekli! Azt kapod, amiért megdolgozol!

8. A koncentráció törvénye


Az ok és okozat törvénye mellett a második legfontosabb alapelv!

Mindenre, amire sokat gondolsz, az előbb-utóbb meg fogja határozni a fő irányvonalat a fejedben, és így az életedben is. Amire sokat gondolsz, arról egy idő után beszélni is kezdesz, majd miután sokat beszéltél róla, ennek a gondolatnak megfelelően is fogsz cselekedni.

A gondolataid, főleg ha érzelmek is párosulnak hozzájuk, akkor cselekvésre fognak ösztönözni! Ha a céljaidról szőtt gondolataid megrekednek azon a szinten hogy “de jó lenne ha” vagy “majd egyszer“, akkor soha nem fognak fizikai valót ölteni.

Cselekvés, cselekvés, cselekvés! Enélkül nincs más, csak örök álmodozás.

Tehát, a koncentráció törvénye szerint, ha a fő gondolatod az, hogy a pénz nem boldogít, akkor nem kell csodálkozni, hogy két kézzel szórod el magadtól. Ha azonban becsülöd és értékeled, akkor képes leszel jó sokat megtartani belőle.

9. A szokás törvénye

A cselekedeteink 95%-a szokás. Szokás a fogmosás, a biciklizés, az autóvezetés, a gépelés a számítógépen, a lustaság, a fegyelmezetlenség, de még az is, hogy hogyan reagálsz bizonyos szituációkban. Ezeket a dolgokat mind, mind a szokásaid irányítják. A szokás, ha úgy tetszik egy program. Ez a program pedig úgy jön létre, hogy valamit nagyon sokszor és nagyon sokáig ismételsz, ezáltal a részeddé válik.

Durván hangozhat, hogy a cselekedeteid 95%-át egy berögzült program vezérli, de ez az igazság.

Jó hír, hogy megvan a lehetőséged, hogy azt programozz az elmédbe amit akarsz, vagyis olyan szokásokat vegyél fel amilyeneket akarsz.

Ha szeretnéd lecserélni a lustaságodat szorgalomra, a bunkóságodat pedig kedvességre, akkor ugyanazt kell tenned, mint tetted a lustaság és a bunkóság esetében is. Ismételd minél többször, minél több ideig! Tedd ezt addig, amíg a részeddé nem válnak.

10. A helyettesítés törvénye

A törvény azt mondja ki, hogy az emberi tudat egyszerre csak egy gondolattal tud foglalkozni. Nem lehet egyszerre, egy időben negatív és pozitív gondolat is az elmédben. Tehát megvan a lehetőséged, hogy a negatív gondolatot “kiüsd” egy pozitívval.

Folyamatosan arra kell gondolnod, amit akarsz, ami fontos neked, amit szeretnél megvalósítani, amiért megéri felkelned reggelente. Ha erre figyelsz, akkor esélye sem lesz a negatív gondolatoknak.

11. A kifejeződés törvénye

Én ezt a törvényt úgy hívom, hogy “minden ember hazudik magának” törvény!

A lényege, hogy mindenki a saját világát a saját énképe, a saját szűrője alapján látja. Bármilyen külső benyomás éri az embert, az kifejeződik a személyiségén is.

Minden ember azt hisz, amit akar, azt fogad el igaznak, amit akar! Olyan képet fest a világról és olyan véleményt alkot másokról, amilyet akar. Azt lát a dolgokba amit akar, úgy forgatja ki őket, ahogy akarja, és persze úgy gyárt magának önigazolásokat, ahogy nem szégyelli.

Minden ember beképzel magának egy képet a világról, és eszerint a nézet szerint éli le az egész életét. Ezért szokták azt mondani, hogy minden egyes ember a Földön egy másik világban él.

A hiszem, ha látom, egy nagyon félresiklott állítás. A valóságban ez úgy működik, hogy látom, ha hiszem. Mindenki azt látja bele a világába, amiben hisz!

Tehát soha ne téveszd szem elől, hogy a pszichológus, a tudós, a politikus, a spirituális tanító, a guru, a “nagymester” is ember, vagyis ők is csak a kis álom világaikban élnek, aminek a képét úgy alakítják, ahogy akarják, a valóságtól teljesen függetlenül.

Folytatás itt!

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét