Az élet játékszabályai: A első részét itt, a második részét pedig itt olvashatod!

Szervusz! Köszönöm, hogy ismét velem töltöd ezt a kora estét. A mai cikkben folytatjuk az élet játékszabályainak az ismertetését. Fontos ismételten hangsúlyoznom, hogy ezeknek a törvényeknek a helyes alkalmazása drasztikus mértékben változtathatja meg az életedet, méghozzá pozitív irányba. Fontos hangsúlyoznom, hogy az alkalmazásuk! Ha csak ismered őket, vagy csak olvasol róluk, akkor az ugyanolyan, mintha soha nem hallottál volna felőlük.

12. Az érzelem törvénye

Ez a törvény az mondja ki, hogy a döntéseidet kb. 90%-ban az érzelmeid és nem pedig a logika vezérli! Érzelmileg hozol egy döntést, majd szépen elkezded bebeszélni és bizonygatni magadnak, hogy ez egy logikus döntés volt. Amikor állást foglalsz mondjuk két történész véleménye között, akkor az alapján döntesz, hogy melyiknek a mondandója áll közelebb a gondolatvilágodhoz és a hitrendszeredhez. Minél több bennetek a közös, annál jobban vonzódtok egymáshoz. A logika vagy a tudás csupán minimális szerepet játszik a döntéseidben.

Nem érdekes, hogy a számodra szimpatikus politikus, tudós, előadóművész csakis értelmes dolgokat mondhat, a számodra ellenszenves pedig csak hülyeségeket?

Ősapádnak volt egy nagyon jó módszere arra, hogy elkerüld az érzelmi döntéseket. Azt ajánlotta neked, hogy “aludj rá egyet”. Ezzel elkerülheted az azonnali, érzelmi felindulásból elkövetett rossz döntéseket.

13. A tudatalatti tevékenység törvénye

Ez a nagyon érdekes törvény azt mondja ki, hogy a gondolataidat, a szavaidat, és a cselekedeteidet kb 80-90%-ban a tudatalattid befolyásolja és csupán a fennmaradó részt a tudatos elméd.

Tehát mondhatnám azt is, hogy a te teljes létezésed és minden megnyilvánulásod 80-90%-át egy “program” vezérli. A jó hír, hogy a tudatos elméddel megválaszthatod, hogy milyen program fusson a tudatalattidban.

Ez azért nagyon fontos, mert bármit is ültetsz el a tudatalattidba, az rögvest azon kezd el munkálkodni, hogy a valóságodba “áthozza”.

Tehát, ha nagyon ügyesen beprogramozol magadnak egy szegénységtudatot, amit megfűszerezel egy kis bizonytalansággal, akkor a tudatalatti elméd azon kezd el dolgozni, hogy meg is teremtse neked.

Úgyhogy okosan válaszd meg, hogy milyen programot ültetsz el az elmédben!

Hogyan hozhatsz létre egy ilyen programot?

A szokás törvényének segítségével! (a cikksorozat előző részében részletesen beszélek róla)

14. Az akkumuláció törvénye!

Az én személyes kedvencem!

A törvény magyarul annyit jelent, hogy “minden fontos, minden számít”!

Tehát minden, amit teszel, vagy nem teszel a céljaid megvalósítása érdekében az összeadódva hatványozódik és a jövődet alkotja.

Az életünkben nincs stagnálás, nincs egy helyben toporgás! Vagy fejlődsz, vagy felejtesz minden egyes percben!

Minden számít!

Tehát ha diétázol, akkor igenis számít, ha suttyomban bekapsz egy szelet sütit. Kamuzhatod magadnak, hogy “Ó csak egy szelet volt, az nem számít“, de az eredményeiden látni fogod, hogy igenis számított. Ha pedig egyszer megtetted, akkor többször is meg fogod tenni.

 

Ne foglalkozz olyan dolgokkal, amik nem visznek közelebb a céljaidhoz, mert igenis számít, hogy naponta 3 órát töltesz a telefonod nyomogatásával. Már nem kell sokat várnod, hogy meglásd a nemtörődöm hozzáállásod eredményét!

15. A megfordíthatóság törvénye

Ez a törvény a vonzás törvényéhez hasonlóan meglehetősen ismert.

Ez az alapelv azt követeli, hogy gondolj mindig arra és beszélj mindig arról, amit szeretnél megvalósítani, majd gondolj ezekre az eseményekre, ezekre a  dolgokra úgy, mint ha már rendelkeznél velük. Gondolj arra, hogy már megtörtént, hogy már megkaptad azt, amire mindig is vágytál. Éld át a birtoklásával járó érzéseket.

Nagyon fontos, hogy újra és újra, ha lehet, akkor minden nap játszd le ezt a képet a fejedben és érezd azt, amit a célod elérésekor éreznél.

Ez a gyakorlat azért nagyon fontos, mert ha látod lelki szemeid előtt az a képet, amit a célod megvalósítása jelenthet számodra, akkor a vágy arra motivál, hogy kezdd el, csináld, valósítsd meg az elképzeléseidet.

 

MEGOSZTÁS
Kugler Ádám
Viselkedéskutató, az InnerSide online magazin alapítója. Vendégszerző a Forbes, a Marie Claire, a Piac és Profit, a Playboy és az Üzlet és Pszichológia magazinokban. Kutatásai középpontjában az emberi viselkedés biológiai háttere és a testbeszéd áll.

SZÓLJ HOZZÁ!

Kérjük, szóljon hozzá!
Kérjük, adja meg a nevét